EthiopiŽ 2005. 
12 januari - 9 februari.

     
 

Axum, oude stad met de stŤles en de verborgen, geheimzinnige Ark. De kloostereilanden in het Tanameer en het kleurige Timkatfestival. Lalibela met het achtste wereldwonder: de elf ondergrondse, uitgehouwen kerken. Harar, ommuurde, islamitische woestijnstad. Lake Chamo met onvergetelijke tocht met o.a. nijlpaarden en heel veel krokodillen. Koso met bijzonder markten en mensen. Turmi met de stammen Hamar en bijzondere Mursi.

 

 

Het is een hernieuwde kennismaking met EthiopiŽ voor mij: ook in 1998 reisde ik er rond. Enkele plaatsen in het zuiden konden niet bezocht worden vanwege hevige regenval en nu heb ik ook Harar, de ommuurde islamitische woestijnstad in het oosten, op m'n verlanglijstje staan.

 

EthiopiŽ is een bijzonder land: zeer veelzijdig in al z'n verschijningen, zowel in de natuur, landschappen,  klimaat als ook mensen, volkeren en religies. Het christelijk-orthodoxe noorden is hoogland en navenant minder warm terwijl een paar honderd kilometer verder de Danakildepressie zich bevindt met de heetste plek op aarde! Zie Satellietfoto.

Het oosten is meer woestijnachtig en het zuiden, het gebied van de stammen is vochtiger tropisch. Dat het land zo afwisselend is blijkt ook uit het aantal talen dat er gesproken wordt: 82! Zie Taalkaart.

Ook de manier waarop de mensen leven is enorm verschillend: ook hier weer het duidelijke verschil tussen natuurvolken, christenen en moslims met een meer Arabische cultuur.

 

Op deze reis hebben we dit alles van dichtbij kunnen zien en meemaken!

 
1.   Lalibela en Omgeving

  ۩ Diaserie

2.    Tanameer, Timkat in Gondar

  ۩ Diaserie

3.   Simien, Axum, Debre Damo 

  ۩ Diaserie

4.    Mekele, Arba Minch, Lake Chamo

  ۩ Diaserie

5.    Konso, Turmi, Magopark, Mursi

  ۩ Diaserie Konso

  ۩ Diaserie Turmi

6.   Harar

   ۩ Diaserie

Terug naar:  Inhoud Reisbelevenissen

 

 

Bezoek mijn

Gastenboek